Joo olen viettänyt hiljaiseloa. vituttaminen ei ole loppunut mutta...

...asiaan. Lopettakaa jo, toiset tahtoo ja toiset ei. Jotkut tahtoo jotain muuta. Ja kaikista äänekkäimpiä ovat ne joita asia ei edes itseä oikeasti kosketa, no voi helvetti syyllistyn juuri itse samaan, mutta sanonpa nyt kerran oman mielipiteeni koko kohusta. Itselläni ei siis asian tiimoilta ole minkäänlaista lehmää ojassa koska lehmä on jo teurastettu ja syöty. 

Sateenkaarenvärisessä nurkkauksessa siis tasavertaista avioliittolakia puolustavat WOHOOOO

Harmaassa nurkkauksessa lain vastustajat HALLELUJAAA

Melkein joka vitun keskustelu nettipalstoilla menee samalla kaavalla

  • Me halutaan tasa-arvoinen avioliittolaki
  • Ei käy se on syntiä
  • mutta kaikilla pitäis olla oikeus rakastaa
  • mutta se on sairasta ja jumalakin sen kieltää
  • uskotko sä satuolentoihin, mee hoitoon
  • Jumala on totuus te kaikki syntiset palette helvetissä
  • Vittu meidänisi vetää teidän isiä turpiin
  • Mutta meidän isillä on 10 kaveria jotka hakkaa teidän isistä homostelu halut
  • ...

SIIS MITÄ VITTUA puhutaanko nyt lakiuudistuksesta vai tappeleeko pikkumuksut hiekkaleluista, vittu herätkää. toinen porukka vaatii suvaitsevaisuutta ja samalla nimittelee vastapuolta ja kyseenalaistaa toisen uskomukset. Toinen osapuoli vetoaa joka käänteessä Jumalan tahtoon ja perinteisiin. Kolmas porukka heittää vettä myllyyn ja kalastelee itselleen ääniä "sanoinpas jotain näppärää että lehti kirjoitti siitä on varmasti hyötyä vaaleissa" lopettakaa se helvetin nahistelu ja toistenne nimittely ja puhukaa edes asiallisesti. 

Lain vastustajat, juuri te! 

kyse ei ole kirkkoavioliitosta vaan siitä miten sitä pariskuntaa kohdellaan lainpuitteissa, perimisoikeus yms. Ihan vaan tiedoksi Herran sana ei määrittele suomen perustuslakia. Yleisimpiä vastustusperusteita taitaa olla "Jumala on määritellyt avioliiton miehen ja naisen väliseksi" no VITTU VOI VOI ev.lut. kirkko on vaan yksi instituutio instituutioiden joukossa joilla on avioliittoon vihkimisoikeus. Lain kannalta on ihan sama onko parilla taivaskerhon jäsenkirja taskussa vai ei, joten miten tämä aihe yleensäkään liittyy uskontoon??? Voittehan toki yrittää ajaa läpi lakiuudistuksen joka kieltää avioliiton (ja perimisoikeuden yms.) ateisteilta, muslimeilta, hinduilta.... Mitenkähän menisi tasa-arvolainsäädännön kannalta läpi. Mitenköhän se meni "se teistä, joka ei ole syntiä tehnyt heittäköön ensimmäisen kiven" Ja vähän väliä putkahtelee uutisia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä eri uskonnollisissa yhteisöissä. Joo eniten tullut julkisuuteen katolilaisessa kerhossa ja suomessa Lestadiuksen seuraajien keskuudessa mutta ei se ev.lut. kirkkokaan ole asialta välttynyt. Tutkimusten mukaa näissä piireissä hyväksikäyttö kohdistuu eniten poikalapsiin... ai niin se oli syntiä mutta jos siihen syyllistyy pappi niin annetaan anteeksi yritetään unohtaa että veli lankesi. ei kai kerta homoa tee tai pari jos on pappi. Oman vakaumukseni mukaan jokainen lapsenraiskaaja linnaan!!! no myönnettäköön, että kirkko on sentään ryhtynyt asian tiimoilta toimenpiteisiin laatien toimintaohjeistusta ja parantaen valvontaa. Ja sitten se Päivi "enemmistö kansasta on vastaan" no kumma kun Päivi ei ole pääministeri, asia korjaantunee jo kevään vaaleissa? Surullisimpia kommentteja puhujan pöntössä on "kristillinen kirkko on määritellyt avioliiton tuhansia vuosia"  VOI VITTU LUEPPA SE PERUSKOULUN HISTORIANKIRJA ensimmäiset ristiretket suomeen tehtiin alle 1000 vuotta sitten ja kristillinen kirkko on hallinnut keskieuroopassakin vasta noin 1500 vuotta joten en nyt ihan ole taipuvainen uskomaan, ai niin viikinkiaikaankin oli avioliittoja??? Hei ihan vaan vinkkinä kukaan ei pakota teitä homoavioliittoon... Niin ja jos toinen ei koe sitä uskontoa omakseen niin tuskin menee läpi "mutta kun jumala sanoo" se on teidän totuutenne suotakoon se teille mutta suomessa on edelleenkin uskonnon vapaus

Ja te lain puolustajat

voitte pyyhkiä sen irvistykseltä näyttävän hymyn huuliltanne. Joo ymmärrän että tietty ryhmä ajaa äänekkäästi omia oikeuksiaan ihan ok se asianosaisille suotakoon. Mutta mitä vittua on tämä suvaitsevai´suuden nimissä tapahtuva epäsuvaitsevaisuus. Vittu ihan yhtä kiihkomielistä vastapuolen mollaamista ja suvaitsemattomuutta. viime vaalien jälkeen fase oli täynnä  "vittu mä muutan pois suomesta kun persut sai liikaa ääniä" olisitte vittu äänestänee jotakuta muuta. Näyttää aiankin omassa tuttavaryhmässäni samat ihmiset olevan profiilikuvineen "TAHDON" tekstin takana. siis joo asian tukemisessa ei sinänsä ole vikaa, mutta onko ihan pakko lähteä huutamaan suvaitsevaisuutta tyyliin "MÄ VAADIN SUVAITSEVAISUUTTA ENKÄ SUVAITSE PIENINTÄKÄÄN VASTAVÄITETTÄ TAI ERIÄVÄÄ AJATUSTA." ihan suoraan sanoen haistakaa paska. Jos te oikeasti ajaisitte suvaitsevaisuutta niin suvaitsisitte senkin että joku saattaa olla myös eri mieltä kuin te. menkää nyt jo sinne vitun nurkkaanne häpeämään, vai pitäisikö muotoilla vittujenne tai perseidenne nurkkiin... valitettavaa sinänsä, että ne asialliset kannanotot ja kommentit hukkuvat sen meuhkaamisen sekaan. Tää yhteiskunta ei vaan toimi niin, että haistattelemalla saa hyväksyntää.

 

Meikäläisen puolesta  kirkko saa ottaa avoliiton vastakohdaksi käyttöön vaikka umpiliiton, mutta loukkaako se taas puolestaan umpihomoja. (ja voiko umpihomo olla homo...)

 

-UKKO-