No niin ettei menisi aivan pelkäksi sukupuolivaahtoamiseksi tämäkin, on aivan pakko pikkuhiprakassa ottaa esille muitakin aiheita. Pahoittelen jo etukäteen kaikkia helvetin kirjoitusvirheitä jotka enemmän tai vähemmän johtuvat Chileläisistä viinirypäleistä.

Mutta asiaan. Onko jalankulkijoiden tosiaan niin helvetin vaikeata tajuta, että tie saattaa olla näin syksyisin liukaskin. Ainakin täällä oli syksyn ensimmäiset todella liukkaat ajokelit, kun eilinen vesisade oli yön aikana läätynyt tienpintaan ja päälle satoi pieni mukava lumikerros. No, mitäpä tekee jalankulkija? Kävelee saakeli kevyenliikenteenväylää tömps-tömps eteenpäin ja yllättäen varoittamatta ja sivulleen katsomatta hyppää saakeli parin metrin päässä suoraan nokan eteen ja tietysti kaikkein liukkaimmassa paikassa. Kyseinen iäkkäämpi tätihenkilö ei vaivautunut edes katsomaan tuleeko autoja, vaan aivan suoraan tielle. Mitäpä siinä tekemään, jarrut pohjaan rotvallin reunaan ohjaan. Teki mieli huutaa, että koitatko saatana tappaa ittes. Mutta mitä tekee täti, katsoo perkele kiukkuisesti ja heristää nyrkkiä. Ihan vitun varmasti haluaa hengestään, oli vähän helvetin lähellä etten hypännyt autosta ulos ja käynyt pillistä kiinni. Juu olihan siinä lähellä suojatie, mutta ei se saatana sitä tarkoita, että se millään tavalla suojaisi jalankulkijaa törmäyksessä auton kanssa. Kyllä kaverilta ainakin lähti aikanaan  henki kun jäi suojatiellä auton alle, ei auttanut edes se, että jalankulkijoille paloi vihreä ja autoille punainen valo. Ei minulle ainakaan tulisi mieleeni kokeilla kumpi on kestävämpi, oma kroppa vai henkilöauto. yleensä jalankulkija jää toiseksi. Olen joskus aikaisemmin vastaavassa tilanteessa pilkkonut toisen eturenkaan rotvallinreunaan, silloin oli väistettävänä ala-asteikäinen tyttö joka juoksi suoraan tielle sen vielä jotenkin ymmärtää, mutta tällä kerralla aikuinen ihminen. Ensikerralla painan perkele kaasua ja ajan päälle.

Toinen jalankulkuihme on heijastimen käyttö. Lapsilla sentään on heijastimia, mutta aikuiset voi vittu. Kaippa se on niin, että kovat jätkät ei käytä heijastinta. Varsinkaan jos vaeltelevat metsätaipaleella 80km/h rajoitusalueella pimeän aikaan. Ei kovat jätkät laittavat tummat vaatteet päälle ja kädet taskuun etteivät varmasti näkyisi ennen kuin kolahtaa. En kyllä perkele ole vielä tähän päivään mennessä tavannut niin kovaa jätkää, että kestäisi kun pari tonnia rautaa tulee kahdeksaa kymppiä syliin. Ja kaikkein fiksuinta on laittaa sumuisella ilmalla pitkä harmaa villakangastakki päälle ja pyöräillä keskellä tietä, ainakin jos on liukasta.

Voi vittu jollei elämässä ole tarpeeksi jännitystä, hypätkää vaikka benjiitä, hypätkää sillalta, tehkää sienisalaattia tai syökää vaikka korealaisessa ravintolassa, mutta älkää hypätkö mun auton eteen, tästä lähtien painan kaasun pohjaan ja jollen osu, niin hakkaan perkele tunkilla tajun kankaalle. Onko vittu jotain kysyttävää?

Ukko